Möt teamet

Catharina Nordemyr
Tandsköterska
Född och uppväxt i Linköping och utbildad till tandsköterska på gamla Tandläkarhögskolan i Stockholm. Anställd hos Anders 1981 men lämnade 10 år sedan den kliniska tandvården för arbete med försäljning inom tandvårdbranschen. För drygt 15 år sedan sadlade jag om till fotvårdsspecialist och driver sedan dess en mottagning för medicinsk fotvård i Sundbyberg. Hösten 2017 kände jag åter en dragning till tandvård och arbetar nu kliniskt en dag i veckan med Anders på Lidingö och även på distans – hemma –med kallelser och tidboksplanering.
På min fritid lyssnar jag gärna på musik, utövar yoga och umgås med mina söner.
Eva Lindstén
Tandhygienist
Jag hamnade i tandvården av en slump, tänkte ta ett sabbatsår under min gymnasietid. Sökte och fick jobb som tandsköterskeelev, trivdes så jag blev kvar och utbildade mig till tandsköterska. Under min utbildning gjorde jag praktik på Danderyds sjukhus, fick askultera hos  en av landets första tandhygienister. Där och då bestämde jag mig för att fortsätta utbilda mig till tandhygienist, tyckte att det blev så rent och snyggt efter hennes behandling.
Blev klar med min utbildning till tandhygienist 1977. Fick min första tjänst på Folktandvården. Mina dagar bestod mestadels av patienter med svår tandlossning, under devisen ”rädda vad som räddas kan”.
Under många år hade jag nära samarbete/utbildning praktiskt och teoretiskt med Specialistkliniken för Tandlossning, Skanstull, för att kunna behandla patienter med svår tandlossning. Det jag lärde mig då gäller till stor del fortfarande. Har under mina verksamma år arbetat både på ”Vanlig” Folktandvård, Personaldriven Folktandvård, och som egen företagare inom privattandvård. Under några år var jag chef (första i Sverige som inte var tandläkare) på en Folktandvård. Det var en lärorik tid men efter ca 10 år insåg jag att jag saknade patientkontakten.
Numera består mina dagar mest av att behandla patienter, för att förebygga tandlossning och karies (hål i tänderna), och informera om hur man behåller sina tänder friska hela livet. Tycker fortfarande att jag har ett väldigt roligt och stimulerande jobb!
Elisabeth Rönnberg
Tandsköterska
Jag visste tidigt att jag ville bli tandsköterska och 1976 tog jag min examen. Ända sedan dess har jag arbetat inom allmän tandvård och barntandvård. Med all den vård och omsorg vi har på vår praktik känner jag att varje dag är intressant och lärorik.
Elisabeth Thornell
Tandhygienist
Jag tog tandsköterskeexamen 1984 och arbetade sedan både med allmän- och specialisttandvård. Efter tre års studier blev jag tandhygienist 1997 och driver sedan dess egen hygienistpraktik tillsammans med en vän och kollega. Jag samarbetar med Anders Ericson sedan 2009.