Rotbehandlingar

De av våra patienter som behöver få en eller flera tänder rotfyllda blir ofta remitterade till tandläkarna Lars Ramsköld, Brahekliniken, eller Roberto Vidana, Danakliniken. Enklare fall klarar vi själva.

Rotbehandling syftar främst till att förebygga och eliminera infektion i en tand. De inre kanalerna rengörs noga och vidgas vanligen. Därefter fylls kanalerna helt och försluts tätt med ett biologiskt inaktivt material. En rotfylld tand fungerar likadant som andra tänder, och en bra rotfyllning varar hela livet. En rotfylld tand blir dock skörare och behöver oftast en krona för att inte spricka.

Förr i tiden uppfattade många patienter rotbehandlingar som obehagliga. Sedan dess har utvecklingen gått framåt enormt. Idag skiljer sig inte en rotbehandling nämnvärt från andra behandlingar hos tandläkaren. Många är förbluffade över hur enkelt och smärtfritt behandlingen gick. Det som inte kan undvikas är den långa behandlingstiden, vilken kan vara tröttande.

Alla behandlingar hos Lars och Roberto görs med hjälp av ett särskilt anpassat mikroskop. Detta ger bästa tänkbara insyn och kontroll under behandlingen, vilket innebär högsta möjliga chans till ett lyckat resultat. Lars Ramsköld lämnar särskild garanti på sina rotfyllningar, vilket är mycket ovanligt.