Rotbehandlingar

Rotbehandlingar

De av våra patienter som behöver få en eller flera tänder rotfyllda blir ibland remitterade till tandläkare Lars Ramsköld på Brahekliniken. Enklare fall klarar vi själva.


Eliminera infektion

Rotbehandling syftar främst till att förebygga och eliminera infektion i en tand. De inre kanalerna rengörs noga och vidgas vanligen. Därefter fylls kanalerna helt och försluts tätt med ett biologiskt inaktivt material. En rotfylld tand fungerar likadant som andra tänder, och en bra rotfyllning varar hela livet. En rotfylld tand blir dock skörare och behöver oftast en krona för att inte spricka.


Förr i tiden uppfattade många patienter rotbehandlingar som obehagliga. Sedan dess har utvecklingen gått framåt enormt. Idag skiljer sig inte en rotbehandling nämnvärt från andra behandlingar hos tandläkaren.

Många är förbluffade över hur enkelt och smärtfritt behandlingen gick. Det som inte kan undvikas är den långa behandlingstiden, vilken kan vara tröttande. Det som inte kan undvikas är den långa behandlingstiden, vilken kan vara tröttande. 

Image

Mottagning

LIDINGÖ
Agavägen 14
Tel: 08-767 20 70
E-post: epost@karlawagnen.se 

Image