Tandkronor - Karlawagnen

Tandkronor

Om en tand gått sönder så mycket att tandläkaren själv inte kan forma en fyllning som är tillräckligt bra och hållbar, kan man göra en krona. Då scannar vi tanden och bettet så våra tandtekniker kan framställa kronan. Det är viktigt att kronan får perfekt passform så att det inte blir några glipor, som kan ge ny karies, och med färg och form som precis liknar den ursprungliga tanden.


Ett annat skäl för att göra en krona kan vara att man är missnöjd med hur tanden ser ut. Då gör vi en tunn porslinskrona, som ett skal. För att en sådan ska bli estetiskt tilltalande krävs ett nära samarbete med tandtekniker.


Om två eller flera kronor sitter ihop och ersätter förlorade tänder kallas det bro eller brygga. Ett nära samarbete med skickliga tandtekniker är en förutsättning för att lyckas med kronor och broar. 

Tandteknikerna Åsa och Johan Sjöholm deltar mycket aktivt i vårt arbete för att skapa tänder som är vackra, ser naturliga ut och är hållbara. Vi får också leverans av högklassiga tandtekniska produkter från Tranås Dental AB.

Image

Mottagning

LIDINGÖ
Agavägen 14
Tel: 08-767 20 70
E-post: epost@karlawagnen.se 

Image