Estetisk tandvård

ESTETISK OCH KOSMETISK TANDVÅRD

Estetisk tandvård betyder att man återställer vad naturen en gång skapat. Biter du sönder en tand, bygger vi upp den som den såg ut och så den passar ihop i bettet med övriga tänder. Kosmetik innebär att försköna (utseendet på tänderna i detta fall).


Ett exempel på estetisk tandvård, när den är som mest utmanande, är att återskapa en skadad eller förlorad framtand. Finns roten kvar gör vi en skalfasad eller krona. Om roten är borta sätter vi ett implantat på dess plats, läs mer om implantat. Att framställa och tillverka tanden kräver tålamod och stor noggrannhet.


I en tand finns så många detaljer, viktiga för utseendet. Vi lägger stort fokus på framställningen av dessa tänder för att deras centrala position har så stor inverkan på Ditt välbefinnande som patient.

För att lyckas med en framtand krävs ett nära samarbete med en duktig tandtekniker. Våra tandtekniker Åsa och Johan Sjöholm tillhör de skickligaste i Sverige och Åsa är bl.a. verksam som internationell kursgivare. Vi samarbetar också med Tranås Dental AB som under ledning av Rickard Eckerberg också är en pålitlig leverantör av högklassig tandteknik.


Lika noggranna som vi är i detaljarbetet kring dessa tänder, lika kritiskt vet vi att de kommer att bedömas ur alla aspekter. Att lyckas till 100 % med en framtand ger oss en enorm tillfredsställelse. Är vi inte helt nöjda, försöker vi igen och gör en helt ny krona. En nöjd patient är hela tiden vår övergripande målsättning – och belöning!

En bra form av kosmetisk tandvård är blekning. Det är ett ofarligt sätt att få ett snyggare leende, läs mer om tandblekning. Man kan göra mycket för ett vackrare leende med små slipningar och uppbyggnader med komposit, utan att skada felfria tänder.

Image

Mottagning

LIDINGÖ
Agavägen 14
Tel: 08-767 20 70
E-post: epost@karlawagnen.se 

Image